Houtlandse Benjamins‘De Houtlandse Benjamins’ zijn een Torhouts instaporkest dat, evenals ‘Het Houtlandse Jeugdensemble’, functioneert onder de overkoepelende vzw ‘De Jongelingskring’ uit Torhout.

Het doel van de Benjamins is om jonge muzikantjes (die reeds een half jaar instrumentles gevolgd hebben) de kans te geven hun eerste stappen te zetten in een harmonieorkest. Ze leren hier vaardigheden zoals samenspelen, het volgen van een dirigent, een concert spelen, een wedstrijd voorbereiden, et cetera.

Om een mooi resultaat te kunnen neerzetten op verschillende concertgelegenheden wordt er wekelijks gerepeteerd op zondagvoormiddag van 9u tot 10u15. Ouders zijn van harte welkom.

Maar er wordt ook plezier gemaakt. Daarom organiseert het jeugdbestuur ieder werkjaar een heleboel nevenactiviteiten om het sociale contact te versterken. Getuige hiervan zijn de halloween-, kerst- en slotactiviteiten, een tweedaagse en het hoogtepunt is natuurlijk een tweejaarlijks kamp dat doorgaat in de paasvakantie. In de tussenliggende jaren wordt een andere paasactiviteit voorzien.

Gebruikelijk wordt er in de maand februari een vriendjesdag georganiseerd. Die begint met kennismakingsspelletjes. Hierna wordt er gerepeteerd en gegeten. In de namiddag zijn er activiteiten.

Heeft u vragen of wil u meer informatie? Zend gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op de Facebook pagina van onze jeugd