Houtlands Jeugdensemble‘Het Houtlands Jeugdensemble’ is een Torhouts jeugdorkest dat, evenals ‘De Houtlandse Benjamins’, functioneert onder de overkoepelende vzw ‘De Jongelingskring’ uit Torhout.

Het doel van dit ensemble is om om muzikanten samen te leren musiceren en hen voor te bereiden op de overgang naar het Houtlands Harmonieorkest. Muzikanten die hun middelbare 1 achter de rug hebben kunnen bij ons terecht, maar ook muzikanten die voor de optie samenspel kiezen in de Kunstacademie van Torhout zijn meer dan welkom.

Om een mooi resultaat te kunnen neerzetten op verschillende concertgelegenheden wordt er wekelijks gerepeteerd op vrijdagavond van 19u00 tot 20u15. Tijdens deze repetities bereiden we ons voor op een lenteconcert, een evaluatietornooi, een tripleconcert waar onze drie orkesten achtereenvolgens concerteren…

Maar er wordt ook plezier gemaakt. Daarom organiseert het jeugdbestuur ieder werkjaar een heleboel nevenactiviteiten om het sociale contact te versterken. Getuige hiervan zijn de halloween-, kerst- en slotactiviteiten, een tweedaagse en het hoogtepunt is natuurlijk een tweejaarlijks kamp dat doorgaat in de paasvakantie. In de tussenliggende jaren wordt een andere paasactiviteit voorzien.

Daarbovenop worden er samenwerkingen met andere jeugdorkesten georganiseerd. Zo sloegen het Houtlands Jeugdensemble en de Koninklijke Harmonie van Peer de handen ineen in 2022. Samen werd er een uitwiseling georganiseerd.

Heeft u vragen of wil u meer informatie? Zend gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op de Facebook pagina van onze jeugd