Nico Logghe


Dirigent Houtlands Harmonieorkest

Nico Logghe werd geboren op 10 juni 1972 te Ieper. Hij studeerde trompet en orkestdirectie aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen en studeerde er af als meester in de muziek, specialisatie directie.

Beroepshalve is Nico directeur muziek en woord van dé Academie in Ieper. Hij is artistiek leider van de "Koninklijke Harmonie Ypriana" uit Ieper en het "Koninklijk Houtlands Harmonieorkest" uit Torhout, twee vooraanstaande harmonieorkesten die beide in oktober 2017 opnieuw werden uitgeroepen tot "Provinciaal geselecteerd ensemble" van de festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen. Nico Logghe dirigeert daarnaast nog het getalenteerde strijkorkest "Westhoek Consort". Hij wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent en jurylid en is ook voorzitter van de Stuurgroep orkest Vlamo West-Vlaanderen.Tom Hondeghem

Dirigent Houtlands Jeugdensemble

Tom Hondeghem (ºIeper, 22/12/1992) begon op 8-jarige leeftijd zijn muziekopleiding aan de SAMW Diksmuide. Daar volgde hij saxofoon, piano & harmonieschriftuur. In 2010 startte Tom zijn hogere muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Daar studeerde hij klassiek saxofoon bij Raf Minten, Koen Maas, Rik Vaneyghen & Pieter Pellens, compositie en orkestdirectie bij Dirk Brossé & Wim Belaen. Tevens slaagde Tom met glans voor de dirigentenopleiding bij Nico Logghe & Dimitri Bracke aan Academie De Kunstbrug, Gentbrugge. Na het behalen van het masterdiploma in Gent zette Tom zijn studies verder aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij HaFaBra-directie en compositie studeerde bij Ivan Meylemans & Jan Van der Roost. Daarnaast volgde hij nog tal van masterclasses o.a. bij Johan De Meij, Kevin Houben, Alain Crepin, Johan Van der Linden, Bart Picqueur, Alexandre Doisy, etc. Vandaag is Tom Hondeghem actief als professioneel saxofonist, pedagoog, dirigent, componist en arrangeur.

Hij is verbonden als leerkracht saxofoon, saxofoonlab, groepsmusiceren en directie instrumentale muziek aan dé Academie Ieper en als leerkracht groepsmusiceren aan Kunstacademie Torhout.

Hij is dirigent van K.H. De Verenigde Vrienden Hooglede-Gits, jeugdensemble De Jeugdige Vrienden Hooglede & het Houtlands Jeugdensemble Torhout. Daarnaast is hij regelmatig gevraagd voor gastdirecties, freelance-projecten en als jury. Als componist is hij verbonden aan Golden River Music en Ypress Digital Music Editions en schrijft hij regelmatig opdrachten of plichtwerken voor HaFaBra, kamermuziek en dko. Als saxofonist is hij actief bij Saxilicious, The Covrettes, KH Ypriana & het Houtlands Harmonieorkest Torhout.

Meer info: www.tomhondeghem.beFran Decloedt

 

Dirigent Houtlandse Benjamins

De Houtlandse Benjamins staan onder leiding van Torhoutenaar Fran Decloedt (°2003). Op 7-jarige leeftijd startte Fran met het volgen van lessen contrabas aan de stedelijke academie van Torhout bij Michel Vangheluwe. Ze behaalde in 2024 haar Bachelor in de Muziek aan Luca School of Arts (Lemmensinstituut) in Leuven waar ze tijdens haar Master contrabas verder studeert bij Jan Buysschaert en Martin Rosso. In 2022 won ze een auditie voor het Youth Orchestra Flanders. Als muzikante is Fran verbonden aan verschillende orkesten, waaronder het Houtlands Harmonieorkest uit Torhout. Daarnaast slaagde Fran in 2024 met glans voor de directieopleiding aan Dé Academie in Ieper.